Presentació de Wopala al cicle de Monogràfica sobre disseny social

«No dubtis mai que un petit grup de ciutadans reflexius i compromesos pot canviar el món. De fet, és l’única forma en que s’ha aconseguit.»

Amb l’esperit d’aquesta frase, atribuïda a l’antropòloga Margaret Pixeu, el passat 29 de gener la revista Monogràfica impulsada per Raquel Pelta va començar una sèrie de trobades mensuals, en els quals presenten, parlen i reflexionen sobre projectes relacionats amb el disseny social així com amb altres propostes alternatives als models econòmics dominants.

En la primera Sinergia de Disseny Social, Mariona López i Miriam Martí com a impulsores de Wopala vam tenir el privilegi de ser l’equip convidat a la xerrada. Una xerrada que va ser un fantàstic regal, van rebre feedback, propostes, crítiques i sobre tot molts ànims i la sensació genial de saber que no estem soles en aquesta lluita per contribuir en el que poguem per fer d’aquest, un món una mica millor.

Miriam Marti i Mariona López de Wopala

 

Què entenen des de Monogràfica per disseny social?

Encara que es pot dir que el disseny és social per naturalesa, les trobades de Monográfica se centren en aquell disseny la filosofia del qual és la de donar forma a productes materials i immaterials que resolen problemes humans i contribueixen al benestar social, com ho ha definit Victor Margolin.

Aquesta perspectiva està relacionada amb altres dues denominacions: disseny per a l’impacte social i disseny per al canvi social. Es tracta de dos termes que es refereixen a una pràctica del disseny orientada al ben públic i, especialment, als col·lectius més desfavorits.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

This post is also available in: CAST ENG